var_bUseFloatingBasket__=_0;var_sMasterDomain_______=_'www.boomkampkaas.com';
Een gatenkaas is het onderwerp van verschillende Nederlandse gezegden. Een bekend voorbeeld komt van Johan Cruijff, die een verdediging ooit een gatenkaas noemde. De beeldspraak van deze soort kaas is bekend, maar de smaak van de kaas is ook erg lekker. De gatenkaas van Boomkamp Kaasspecialist uit Denekamp is bijvoorbeeld erg lekker op een boterham, maar ook als kaasfondue.
Bezig met laden...
visibility

Emmentaler (v.a. 500 gram)

Emmentaler kaas heeft een nootachtige, zoete smaak.

5,95

De oorsprong van de gaten in een gatenkaas

Een bekende gatenkaas is een buitenlandse kaas. We hebben het hier over de Emmentaler uit Frankrijk. Deze krijgt zijn gaten tijdens het rijpingsproces. De gaten ontstaan doordat koolzuurgas uit de melk gaat stollen. De gaten die in het begin van het rijpingsproces ontstaan, zijn vaak het mooist rond. Gaten die later ontstaan gaan vaak scheuren. Sommige kazen hebben wel gaten en andere niet. Dit heeft te maken met de bacteriën die gebruikt worden om de kaas te rijpen. Hierdoor heeft bijvoorbeeld een Goudse kaas minder gaten dan een Emmentaler.

Geniet van de lekkerste kaas en bestel nu

Onze kazen zijn van topkwaliteit en komen van gecertificeerde leveranciers. Deze worden direct na bestelling vers van het mes gesneden en opgestuurd vanuit Denekamp. Geniet binnenkort van een lekkere gatenkaas of Prima Donna kaas en bestel gemakkelijk online. Heeft u vragen over de kaas? Bel naar 085-0601799 of e-mail naar info@boomkampkaas.com, wij beantwoorden deze vragen graag. Bestel uw favoriete kaas nu!